Alonso je přesvědčen, že z vozu dostal maximum

Alonso je přesvědčen, že z vozu dostal maximum

Alonso zajel v kvalifikaci několik velmi podobných časů, tuší, že víc z vozu dostat nemohl, věří, že se mu v závodě ze sedmého místa podaří podobný posun jako v Indii. Massa je devátý. AKTUALIZOVÁNO.

Ferrari sice do Abú Zabí přivezlo nové úpravy, na jejichž optimalizaci v boxech pracovalo ve dne v noci, což neuniklo pozornosti FIA, nicméně Fernando Alonso se na okruhu Yas Marina kvalifikoval až na sedmém místě. Felipe Massa byl devátý.

Alonso uznal, že tým z Maranella dnes nebyl konkurenceschopný. "Ale osobně jsem s výkonem v kvalifikaci spokojený. Z auta jsme dostali maximum. Ve druhé části jsem zajel 1:41,5, totéž při prvním i druhém výjezdu ve třetí části. Myslím, že jsem mohl odjet sto kol a pokaždé zajet 1:41,5, protože to dnes bylo naše maximum. Bohužel tu bylo šest lidí rychlejších než my," vysvětlil. Před týdnem v Indii se dvojnásobný mistr světa posunul z pátého místa na startu na druhé v cíli. Věří, že něco podobného by se mu mohlo podařit i tentokrát. "Běžně se naše tempo v neděli zlepšuje, takže doufám, že to bude i tento případ."

Španěl upozornil, že na okruhu dochází jen k malému opotřebení pneumatik, což omezuje možnost získávat pozice díky strategii.

Massa považuje víkend za komplikovaný, doufal, že se dostane do jedné z prvních tří řad. "Ve třetí části jsem zkusil jiný program než můj týmový kolega, protože jsem měl k dispozici jen jednu sadu měkkých pneumatik. Někdo by mohl říct, že to nebylo nejlepší rozhodnutí, ale po bitvě je každý generál. Neměl jsem všechny úpravy, které jsme sem přivezli, ale to určitě nehrálo roli, protože když se podíváte na Fernandův výsledek, nebyl v tom rozdíl," srovnával. "V posledním kole jsem byl v jedné zatáčce trochu přetáčivý, což mě stálo několik setin, možná jsem mohl být osmý, ale to by moc nezměnilo. Dnes bylo těžké udělat víc, doufejme, že se nám zítra podaří získat pár pozic."

Šéf týmu Stefano Domenicali byl z výsledku zklamaný. "Přes naši nejlepší snahu tady na trati i v továrně v Maranelu jsme nedokázali našim jezdcům dát auto, se kterým by mohli soutěžit o přední řady na roštu. Je pravda, že v závodě jsme téměř vždy viděli, že se ztráta na nejlepší redukuje, ale nemůžeme pořád doufat v mimořádný výkon, jaký předvedl Fernando v Indii," vzpomínal Ital. "Je bláznivé vidět, jak se věci změnily během pouhého týdne. Teď ale není čas na pláč nad rozlitým mlékem. Vyhrneme si rukávy a budeme se soustředit na zítřejší závod. Často říkám, že body se rozdávají v neděli a součet bude hotový až na konci sezony. Musíme v každé oblasti udělat to nejlepší."

Technický ředitel Pat Fry zopakoval slova svého šéfa a přiznal, že některé novinky dostal jen Alonso, protože zatím nebyly připraveny pro oba jezdce. "Bohužel celý balíček nefungoval, jak jsme očekávali, zejména díky pokroku ostatních týmů. Felipe i Fernando udělali maximum, bohužel svého limitu dosáhli už ve druhé části, proto zajel Fernando prakticky stejné časy ve druhé a třetí části," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud