Alonso: Jako tým jsme letos silnější, příští rok budu bojovat o titul

Alonso: Jako tým jsme letos silnější, příští rok budu bojovat o titul

Fernando Alonso nepochybuje o tom, že bude v sezóně 2012 bojovat o vítězství v šampionátu. A to proto, že jezdí pro Ferrari, které se zlepšilo.

Alonso nemohl letos na titul ani pomyslet, protože Red Bull měl celý rok náskok, který ostatní nikdy úplně nesmazali. Španěl ovšem očekává, že příští rok bude vše jinak.

"Věřím, že příští rok budu znovu bojovat o šampionát. Věřím v to, protože jsem u Ferrari," řekl. "Z osobního hlediska jsem spokojený s tím, jak to v roce 2011 šlo, jak tým k letošní sezóně přistoupil a jak jsme se zlepšili ve všech oblastech, ve kterých jsme loni byli slabí. Celkově jsme byli mnohem silnější než loni."

Alonso viděl loni slabiny v různých aspektech práce týmu, jako byla volba závodních strategií či příliš konzervativní přístup, ale nepopírá, že chyby dělali i jezdci. To vše se podle něj letos významně zlepšilo. Teď už schází jen rychlé auto.

"Teď cítím, že s konkurenceschopným autem můžeme být velmi, velmi silní a bojovat o šampionát," dodal.

Před posledním závodem sezóny Alonso touží získat ještě jedno vítězství, ale upozornil, že za normálních okolností s ním počítat nemůže.

"Možná jestli bude v neděli pršet, tak bychom mohli být svědky méně obvyklého závodu, kdy by na prvních pěti nebo šesti místech nebyly jen red bully, mclareny a ferrari. Bude to velmi těžké, je to velmi nepravděpodobné," uzavřel.

Alonsův kolega Massa by na domácí půdě rád vystoupil alespoň na stupně vítězů, byla by to pro něj letos premiéra. "Máme stejné auto, žádné nové díly, ale když závodíte doma, je to lepší, cítíte podporu lidí, a to pomáhá," řekl brazilský jezdec. "Takže doufám, že budu bojovat o pódium, a těším se, že tento víkend získám svůj nejlepší výsledek sezóny."

Doporučujeme

Články odjinud