Alonso: Inspirací pro mou kariéru je Valentino Rossi

Alonso: Inspirací pro mou kariéru je Valentino Rossi

Španěl je přesvědčen, že jeho forma ještě zdaleka není na ústupu.

Fernando Alonso je přesvědčen, že má momentálně nejlepší formu, kterou kdy ve své kariéře ve formuli 1 zažil. Inspirací je mu přitom devítinásobný šampion silničních motocyklů Valentino Rossi, který letos jede již svoji 15. sezónu v královské kategorii MotoGP.

Alonso tvrdí, že zdaleka nemá pocit, že by jeho forma povadala, naopak cítí, že je schopen dobře kombinovat svůj talent s porozuměním svému vozu.

„Nemyslím si, že by se můj čas ve formuli 1 nachýlil,“ řekl Španěl. „Myslím, že teď jezdím na své nejlepší úrovni a mám znalosti o autech a technické situaci, což mi dovoluje tlačit auto na limit o trochu více.

Moje situace mě nechává naprosto klidným, mám s tímto týmem smlouvu také na příští rok.“

Rossi je pro Alonsa vzorem z pohledu důvěry v tým McLaren, který se po slabém začátku partnerství s Hondou snaží vrátit zpět mezi nejlepší.

„Po několika letech, kdy nebojujete o mistrovský titul, ale pořád jezdíte, jezdíte a jezdíte, víte, že dříve či později ukážete svůj talent, tak jako to Valentino dělá nyní,“ řekl Alonso.

„To je pro nás určitou inspirací. Musíte si věřit a když máte motorku nebo auto, které jezdí na nejlepší úrovni, budete nahoře. Nelze totiž za dva, tři roky zapomenout, jak jezdit na motorce nebo jak řídit auto.“

Alonso již dříve řekl, že klíčovým aspektem při jeho rozhodování, zda setrvat ve formuli 1 i po roce 2017 budou nová pravidla a jejich dopad na atraktivitu samotného závodění pro piloty.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud