Alonso: Hořkost loňské porážky se v Abú Zabí na chvíli vrátí

Alonso: Hořkost loňské porážky se v Abú Zabí na chvíli vrátí

Fernando Alonso přiznal, že stále nezapomněl na to, jak mu před rokem proklouzl na Yas Marině titul mistra světa mezi prsty.

V minulé sezóně se o titulu rozhodovalo až v posledním závodě a Alonso byl jedním ze čtyř jezdců, kteří měli šanci pohár získat. V cíli ale nakonec slavil Sebastian Vettel.

"Jsem si jistý, že na zítřejších tiskových konferencích budu nejčastěji dotazován na můj návrat na Yas Marinu po loňském závodě," odhadl Alonso. "Nebyl bych upřímný, kdybych vám řekl, že mi to nebude trochu nepříjemné, až na to zítra ráno pomyslím, až poprvé spatřím paddock."

"Ale ten pocit pak zmizí a uvolní místo současnosti, ve které se musíme snažit o dobrý výsledek tento víkend a v budoucnosti. Musíme se naučit co nejvíce s ohledem na příští sezónu."

Alonso bojuje v letošním šampionátu o druhé místo, ale vyměnil by ho za jiný úspěch. "Ještě je ve hře druhé místo v poháru jezdců, ale abych byl upřímný, byl bych mnohem šťastnější, kdybych mohl přidat další vítězství k tomu, které jsem získal v červenci v Silverstonu."

Španěl sice uznal, že druhé místo v šampionátu by bylo odměnou pro celý tým, ale vítězství v závodě zůstává jeho největším přáním. I když bude těžké si tento sen splnit.

"Uznávám, že vyhrát bude velmi obtížné. V této závěrečné fázi sezóny je rozložení sil zřejmé, ale také jsme viděli, že za jistých okolností o vítězství bojovat můžeme. Jako se to stalo například v Suzuce. Víme, že když se nám vše podaří, můžeme bojovat o první tři místa, ale naše přirozená pozice je v kvalifikaci ve třetí řadě."

"V závodě to pak může být jinak, ale reálně to vypadá takhle. Takže naším cílem je pódium. Kromě jiného by mi takový výsledek umožnil doplnit sbírku mých trofejí, protože Abú Zabí je jediný závod v kalendáři, ze kterého jsem si domů ještě nepřivezl cenný kov."

Doporučujeme

Články odjinud