Alonso: Ferrari ztrácí, ale ručník do ringu neházíme

Alonso: Ferrari ztrácí, ale ručník do ringu neházíme

Ferrari se v Sepangu dočkalo nepříjemného překvapení, slabší výkon v Austrálii zřejmě nebyl náhodný a Maranellští ztrácejí na konkurenci pořád stejně, ne-li víc.

"Vzhledem k tomu, jak to dnes šlo, se zdá, že to bude těžký víkend, ale uděláme vše pro to, abychom byli co nejblíže těm nejrychlejším," hodnotil Fernando Alonso. "Je to teprve začátek sezóny. Nejsme dost rychlí na boj o pole position nebo vítězství, ale to neznamená, že musíme hodit ručník do ringu. Místo toho musíme přidat a rychle smazat ztrátu, která nás dělí od těch, kteří odvedli lepší práci než my."

"Dnes dopoledne jsme hodně pracovali na aerodynamice, abychom pochopili, co nefungovalo podle očekávání v Austrálii. Ale i kdybychom bývali byli rychlí v Melbourne, i tak by nás čekala práce."

Alonsův týmový kolega Massa vidí šanci na dobrý výsledek v Malajsii, pokud do závodního víkendu promluví počasí. "Tento víkend musíme být připraveni na všechno," řekl. "V minulých dvou letech jsme viděli, že v době, kdy má začít závod a kvalifikace, vždy prší. Pokud bude pršet i následující dva dny, stát se může cokoliv."

Navzdory současné formě Ferrari Alonso odmítá odepsat celou letošní sezónu. Věří, že bude moci bojovat o titul. "Ano, myslím si to, takový je náš cíl," potvrdil pro BBC. "V Austrálii jsme nebyli rychlí, jak jsme očekávali, ale před námi je ještě 18 závodů. Jsme Ferrari. Lidé od nás čekají hodně, je to dobrá motivace, ale také další tlak."

"V současnosti nemáme z nikoho strach. Všechny soupeře respektujeme, ale myslíme si, že pokud budeme dělat věci správně a na 100 procent, můžeme bojovat vpředu. Když uděláme chybu, tak víme, jak silní jsou naši soupeři. V tuto chvíli dominuje Red Bull stejně jako v roce 2010. Red Bull je pořád největší soupeř."

Doporučujeme

Články odjinud