Alonso: F150 bude více vyhovovat mému jezdeckému stylu

Alonso: F150 bude více vyhovovat mému jezdeckému stylu

Fernando Alonso mohl v minulé sezóně nasměrovat vývoj u Ferrari tak, aby vyhovoval jeho jezdeckému stylu. Zatímco na koncepci předchozího auta neměl téměř žádný vliv.

"Není pochyb o tom, že když jsem přišel v lednu 2010, usedl jsem do vozu, který měl odlišné vlastnosti od toho, který jsem řídil v předchozích letech. Teď budu jezdit s autem, který je pokračovatelem toho z roku 2010," konstatoval Alonso při prezentaci F150.

"Myslím, že veškerý vývoj a směr vylepšení, které během roku na vůz nasadíte, odráží váš jezdecký styl. Pomáhá to také designérovi a technikům s vozem pro následující sezónu. Takže v roce 2011 půjdeme směrem, který jsme s mým jezdeckým stylem nabrali v roce 2010. Takže si myslím, že si v letošním autě budu víc věřit. Bude se mi lépe řídit, bude pro mě předvídatelnější."

Dalším faktorem, který by měl Alonsovi pomoci k lepším výkonům, je jeho znalost Ferrari a poměrů v týmu. Loni touto dobou byl v Maranellu nováčkem. "Znám lidi, jména všech mých mechaniků, což loni v Bahrajnu neplatilo. To také pomůže," řekl. "Loni jsem neměl čísla na tyto lidi, ale teď ano a volám jim každé dva dny, abych na ně vyvinul trochu tlaku. Ve Valencii uvidíme, jestli ten tlak pomohl, nebo byl špatný."

Španěl na závěr připomněl, že výsledky předsezónních testů nebudou důležité. Ferrari se musí soustředit na své úkoly a nehledět na výsledkové listiny. První skutečné srovnání s konkurencí přijde až v Bahrajnu. Auto bude na Šakiru vypadat jinak než při prezentaci a Alonso také, protože jeho mamince se jeho vousy nelíbí.

Doporučujeme

Články odjinud