Alonso doufá, že Ferrari konečně využije svůj potenciál

Kvalifikace na Grand Prix Velké Británie se nesla v duchu souboje Red Bull versus všichni ostatní. Nejlépe ze zbytku světa si vedl Fernando Alonso. AKTUALIZOVÁNO

Felipemu Massovi se dařilo o něco hůře, zajel sedmý čas. Alonso si chce zítra spravit chuť po dvou posledních závodech, které Španělovi přinesly zklamání.

"Myslím, že ve Valencii jsme vůz vylepšili. Kanada byla taky dobrá. Pokračujeme tedy ve zlepšování monopostu. Cítíme se teď pohodlněji. V Kanadě a Valencii jsme byli silní, ale nezískali jsme tolik bodů, kolik jsme chtěli. Snad se nám to podaří zítra. Musíme využít náš potenciál a dokázat to, co se nám v posledních dvou závodech nepodařilo.

Na tratích ve Valencii a v Kanadě nebyl Red Bull tak silný, měli jsme proto šanci se na něho dotáhnout. Zde je to jiné, okruh je plný rychlých zatáček. Bylo nám jasné, že tu Red Bull bude nejsilnější. Čekali jsme, že svedeme těsnou bitvu s Renaultem, McLarenem a Mercedesem. Když se podíváte na časy v kvalifikaci, uvidíte, že to mezi námi vskutku je těsné. McLaren ani Renault na nás moc neztrácí, stejné je to v případě Rosberga," řekl Alonso.

Felipe Massa byl s vozem samotným spokojen, více ho ale mrzelo, že se mu vrátily potíže s pneumatikami.

"Výkon vozu mě potěšil, byl konkurenceschopný. Bohužel jsem se mi ale nedařilo v prvním kole pořádně zahřát novou sadu pneumatik. Nejvíce se to projevilo ve třetí části kvalifikace. Řekl bych, že jsme se dostali do stejné situace jako v Melbourne a hlavně v Barceloně. Je to škoda, výsledek mohl být lepší. Do závodu si ale věřím. Když jsme včera jeli s velkým množstvím paliva, vypadalo to dobře. Doufám, že zítra to bude ještě lepší. Plánuji si oproti startovní pozici o pár míst polepšit. Je mi ale jasné, že to nebude snadné. Podle mého názoru i přes modifikace trať neposkytuje příliš mnoho možností k předjíždění. Uvidíme, jak to dopadne," prohlásil Massa.

Doporučujeme

Články odjinud