Alonso dostal od Montezemola devět a a půl bodu, Massa sedm

Alonso dostal od Montezemola devět a a půl bodu, Massa sedm

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo zhodnotil výkony svých jezdců v letošní sezóně a lepší vysvědčení si samozřejmě odnesl Fernando Alonso.

Felipe Massa nevyhrál na rozdíl od Alonsa ani jeden závod, i když v Německu byl výhře blízko, a získal o 108 bodů méně než španělský kolega. To bylo podle Montezemola hluboko pod potenciálem brazilského pilota.

"Z nějakého důvodu máme problémy s bratry jezdců, kteří nastupují v průběhu sezóny," vtipkoval Montezemolo. "Stalo se to s Schumacherem, Räikkönenem a teď s Massou. Myslím, že toho měl Felipe v průběhu sezóny trochu dost, vrátil se domů a místo sebe poslal svého bratra. Za to dostává Felipe 7-. Alonsovi dávám za jeho první sezónu u Ferrari 9 a půl bodu, i když bohužel nevyhrál, ale je to za výsledky, charakter a vztah k týmu."

Celkové si tým Ferrari zaslouží podle Montezemola 8 bodů. "Nemůžete získat plný počet bodů, když nevyhrajete, ale byl to rok výjimečného odhodlání a nasazení," dodal.

Montezemolo hovořil s médii také na téma své vlastní budoucnosti a odmítl, že by teď zamířil do politiky, o čemž se hojně spekulovalo. "Nechte mě dělat svoji práci," řekl. "Jsem tak rád, že tady u Ferrari máme hodně, hodně práce." Menší změny v organizaci týmu Ferrari ale nastanou, prezident maranellské automobilky to potvrdil.

Ani tentokrát se Montezemolo nevyhnul narážce na nové týmy. Podle prezidenta Ferrari by bylo lepší, kdyby Scuderia nasazovala tři vozy, než když závodí týmy, které "nemají ani na GP2".

Nový monopost Ferrari pro sezónu 2011 se představí na konci ledna.

Doporučujeme

Články odjinud