Alonso dnes absolvuje první část závěrečných lékařských testů

Alonso dnes absolvuje první část závěrečných lékařských testů

Rozhodnou o tom, zda bude moci Španěl nastoupit příští víkend do Velké ceny Malajsie.

Pro Fernanda Alonsa dnes začínají třífázové testy, které určí, zda bude ze zdravotního hlediska dostatečně v pořádku na to, aby mohl příští víkend absolvovat Velkou cenu Malajsie.

Dvojnásobný mistr světa havaroval s mclarenem během předsezónních testů v Barceloně, na doporučení lékařů pak vynechal úvodní závod letošní sezóny formule 1 v Austrálii.

Jeho manažer Luis Garcia-Abad je přesvědčen o tom, že lékařské testy jsou jen formalitou a Alonso s nimi nebude mít žádný problém.

„Fernando bude v Malajsii závodit. Cítí se dobře a zcela jistě projde lékařskými testy, je to pouhá formalita,” řekl jeho manažer.

33letý Španěl dnes na univerzitě v Cambridge absolvuje první z testů pod dohledem trojce lékařů, které jmenovala Mezinárodní automobilová federace (FIA).

Pokud dnešní testy pro Alonsa dopadnou dobře, odcestuje do Malajsie, kde jej čekají zbývající dvě vyšetření.

Pod dohledem lékařského delegáta FIA Jeana-Charlese Pietta tam Alonso absolvuje reakční a kognitivní testy. Jejich výsledky se pak porovnají s těmi z Alonsovy poslední lékařské prohlídky. Poslední test provede lékař přímo na okruhu v Sepangu.

Foto: McLaren-Honda

Doporučujeme

Články odjinud