Alonso bude před Indy 500 testovat v Texasu

Alonso bude před Indy 500 testovat v Texasu

Fernando Alonso se v cestě za ziskem „trojkoruny“ motorsportu pokusí v květnu podruhé v kariéře vyhrát nejslavnější závod IndyCar, kterým je Indy 500. V rámci příprav na tento závod bude v dubnu španělský dvojnásobný mistr světa formule 1 testovat na oválu v Texasu.

Pouze Graham Hill zatím dokázal vyhrát monackou grand prix, 24 hodin Le Mans i Indy 500. Už v květnu může tento úspěch vyrovnat Fernando Alonso, který se opět pokusí zdolat slavnou „starou cihelnu.“

K vítězství v Indianapolis může Alonsovi pomoci i naplánované testování na oválu Texas Motor Speedway nedaleko města Fort Worth, kde pravidelně závodí IndyCar i NASCAR. Loni se zde objevila i série Red Bull Air Race a místí závod i celý šampionát vyhrál Čech Martin Šonka.

Alonso si zde v rámci příprav na květnový vrchol sezóny 9. dubna poprvé vyzkouší monopost Dallara DW12 v aktuální oválové konfiguraci. Španěl oficiálně pojede za tým McLaren, o provoz formule s motorem Chevrolet se však bude starat stáj Carlin.

„Všechno probíhá dobře. Přípravy běží podle plánu,“ řekl Alonso pro motorsport.com.

„Budeme testovat v Texasu začátkem dubna a v Indianapolis koncem dubna. Připravuji se, jak jen to je možné, společně s inženýry, na simulátoru a se všemi lidmi z McLarenu, kteří se na projektu podílejí.“

„Samozřejmě že neodvracím mou pozornost od tisícimílového závodu WEC na Sebringu, tomu dávám sto procent. Jinak se ale soustředím pouze na Indy 500,“ připomněl Alonso dnešní závod FIA WEC na floridském okruhu, kde společně s Kazukim Nakadžimou dostal Toyotu #8 na pole position v traťovém rekordu.

Samotný 103. ročník závodu 500 mil Indianapolis čeká Fernanda Alonsa a další piloty v neděli 26. května.

Foto: Toyota Motorsport GmbH

Doporučujeme

Články odjinud