Alonso bude Buttona v kvalifikacích porážet, odhaduje Watson

Alonso bude Buttona v kvalifikacích porážet, odhaduje Watson

Dvojnásobný mistr světa podle bývalého pilota McLarenu dokáže v kvalifikaci dostat z vozu maximum.

Bývalý jezdec McLarenu John Watson se domnívá, že Fernando Alonso bude mít díky rychlosti, kterou dokáže předvádět v kvalifikacích, po celou sezónu v souboji jezdců týmu z Wokingu nad Jensonem Buttonem výhodu.

Alonso se vrátil do McLarenu v době, kdy britská stáj obnovuje také svou spolupráci s Hondou coby dodavatelem motorů. Jeho stájovým kolegou přitom bude mistr světa z roku 2009 Button, který bude podle Watsona, jenž získal během svého pětiletého působení u McLarenu čtyři vítězství, tahat za kratší konec.

„Jenson je velmi chytrý člověk a jeho role je taková, že je to týmový hráč,” řekl pro GPUpdate.net Watson.

„Bude dělat všechno tak, jak to dělal vždycky, bude pracovat na problémech a bude se snažit dostat z auta maximum. Pro tým dosáhne nejlepších možných výsledků.

Jenson může nabídnout obrovské množství zkušeností, je to výjimečně dobrý závodník. Jeho slabinou by ale mohlo být to, že nedokáže auto v kvalifikačním režimu přinutit pracovat tak, jak to dokáže jeho týmový kolega a jak to bude předvádět Fernando.”

Právě to je podle Watsona hlavní aspekt, díky kterému bude Alonso před Buttonem také v konečném hodnocení šampionátu.

„Z pohledu bodů bychom měli říct Alonso,” odpověděl Watson na dotaz, kdo skonči v sezóně lépe.

„Ve Ferrari musel jezdit s autem, které bylo mnohdy hodně špatné. V kvalifikaci ho ale uměl dostat poměrně vysoko na startovní rošt, v úvodních kolech následně využil svých schopností a umění k tomu, aby se dostal do pozice, kterou si následně dokázal udržet.

Jenson by naopak mohl být trochu hlouběji na roštu a bude se muset probojovat pořadím vzhůru. To je hlavní rozdíl mezi oběma jezdci.”

Foto: McLaren-Honda

Doporučujeme

Články odjinud