Alonso boj o titul zavrhl, soustředí se na Mercedes

Alonso boj o titul zavrhl, soustředí se na Mercedes

Chce-li Španěl oddálit korunovaci Sebastiana Vettela, nesmí zítra dojet na horším než osmém místě. Přednost má nyní ale boj o druhé místo v Poháru konstruktérů.

Osmé místo v kvalifikaci pro Fernanda Alonsa nenaplňuje očekávání. Pilot Ferrari se v Japonsku nesnaží o zázraky, ale za cíl si dává boj s Mercedesem. Myšlenky na zisk titulu mistra světa už podle všeho zavrhl. 

"Pokud Sebastian nevyhraje už tady, stane se tak v Indii či v Abú Zabí, neboť k tomu bude potřebovat čím dál obvyklejší výsledky. Nedáváme si za cíl dojet v první osmičce jen proto, abychom si udrželi naděje. Pokusíme se dojet co nejvýše a nasbírat co největší počet bodů, a pokud možno být v cíli před Mercedesem. To je pro nás to hlavní - pokud před Indií nebude o titulu rozhodnuto, stejně to pro nás nic moc nemění. 

Opakujeme pořád to samé - nejsme v pozici, abychom s někým bojovali. Máme jisté problémy s rychlostí, které se v posledních závodech nezmění, jelikož nebudeme mít nové díly. Nejsem z toho frustrovaný, abych řekl pravdu. Čtyři roky ztrácíme na Red Bull sekundu. V Koreji jsme byli sedmí, byli jsme pomalí, sem jsme přijeli o pět dní později a nečekali jsme zázraky.

Každý víkend se snažíme odevzdat maximum, známe naše slabiny, ale i naše silné stránky - starty, strategii, opotřebování pneumatik. Obvykle se nám daří je v závodě využít k tomu, abychom získali mnoho bodů. I díky tomu můžeme být na druhém místě v obou šampionátech," řekl Alonso. 

Felipe Massa byl v kvalifikaci opět rychlejší než Alonso a vystartuje z pátého místa. Jeho jezdecký styl prý Suzuce sedí poněkud lépe než ten Alonsův. V závodě se prý žádné týmové režie nedočkáme. 

"Je to o způsobu, jakým řídíme. Fernando je obvykle agresivní vůči přední části vozu a možná tu trpěl nedotáčivostí. Některé tratě jeho stylu sedí, jinde se může trochu trápit. Zítra v závodě bude dobrý, to bezpochyby. Mark Webber se nemusí starat o Vettela, já se nemusím starat o Fernanda a naplno pojedou i Grosjean a Mercedes. Myslím, že závod je pro všechny otevřený," nechal se slyšet Massa. 

Doporučujeme

Články odjinud