Alonso: Boj o titul skončil, chci alespoň druhé místo

Alonso: Boj o titul skončil, chci alespoň druhé místo

Fernando Alonso považuje letošní šampionát za rozhodnutý, proto na titul už vůbec nemyslí a soustředí se na obhajobu pozice vicemistra světa.

Alonso je po Grand Prix Itálie v tabulce poháru jezdců druhý, ale na Sebastiana Vettela ztrácí 112 bodů. "Zbývá šest závodů, takže šampionát je už evidentně nemožné vyhrát," hodnotil.

"Z pohledu matematiky to uzavřené ještě není, ale my už šanci nemáme, budeme se snažit o vítězství v jednotlivých závodech a bojovat o druhé místo v šampionátu. Pořád je lepší skončit druhý než pátý. Po Markově odstoupení jsem dnes myslím druhý, takže se pokusím získat druhé místo stejně jako loni."

V Monze dojel Alonso na stupních vítězů, ale přiznal, že mu pomohly okolnosti. Dobrý start ho posunul na první místo a pak Schumacher pozdržel jezdce McLarenu. "Náš závod měl celkem hladký průběh, neměli jsme žádné větší problémy," komentoval. "Ale v posledním stintu, jak bohužel bývá zvykem, jsme byli na střední směsi pneumatik méně konkurenceschopní. Jenson nás předjel a Hamilton byl velmi blízko."

V příští Grand Prix očekává Alonso od Ferrari lepší výkon. "Ze zbývajících závodů bude vlastnostem našeho vozu nejvíce vyhovovat asi Singapur," odhadl. "V Monaku jsme na tom byli dobře, získali jsme druhé místo."

"Moje auto v té fázi šampionátu asi nebylo moc konkurenceschopné a teď je lepší, takže na městském okruhu by se nám asi mělo dařit. Miluji okruh v Singapuru, takže příští závod by měl být dobrý."

Doporučujeme

Články odjinud