Alonso bagatelizuje dosavadní spolehlivost Hondy

Alonso bagatelizuje dosavadní spolehlivost Hondy

Toro Rosso se během testů docela daří. Během prvních tří nebo spíše dvou dnů odjeli 177 kol, což je sdílené druhé místo.

Toro Rosso si v první tři dny připsalo 177 kol, což je jen o 1 kolo méně, než zajelo Ferrari, které toho odjelo po třech dnech nejvíce.

„Pokud jde o motor, tohle jsou testy,“ řekl Alonso pro SoyMotor.com. „Vím, že jsou zde stovky novinářů a každá věc se počítá jako ve fotbale. Ale to je velká chyba. Tohle je formule 1. Pokud odjedete 96 kol a nedokončíte v Austrálii... to je to, co se počítá.“

„Pokud jeden tým ztratí matici a jiné auto je rozmontované v boxech, tak všichni komentují matici, protože mají fotografii z kačírku,“ naráží Alonso na svůj pondělní problém, kdy mu upadlo kolo.

„Myslím, že žádný tým nebude mít sezónu bez problémů,“ řekl Zak Brown na adresu Toro Rosso, které prý věří v sezónu bez problémů.

„Věnujeme pozornost našemu programu, přejeme Hondě s Toro Rosso to nejlepší. Jsou skvělým týmem a skvělým výrobcem. My se soustředíme na naše vlastní věci a jsme s naší situací velice spokojeni.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson 

Doporučujeme

Články odjinud