Alonso: Ať už bude mým kolegou kdokoliv, nebude týmovou dvojkou

Alonso: Ať už bude mým kolegou kdokoliv, nebude týmovou dvojkou

Fernando Alonso odmítl, že by Kimi Räikkönen nebo kdokoliv jiný měl mít obavy z pozice jeho týmového kolegy u Ferrari.

Spekulace o druhé sedačce se točí nejen kolem Red Bullu, ale také kolem Ferrari. Podle některých zdrojů dostal Massa dva závody na to, aby se výsledkové zvednul, jinak si Ferrari najde pro příští rok někoho jiného.

O zájemce by nouzi určitě nemělo, bývá mezi nimi zmiňován mimo jiné Kimi Räikkönen. Alonso byl proto dotázán, jak by tým zvládl dvě jedničky. Podle španělského jezdce ale týmová hierarchie není dopředu dána.

"Když já a Felipe přijedeme do Austrálie na první závod, jsme si rovní, oba máme stejný vůz," vysvětloval. "Teprve až na konci roku, pokud jsou díly dostupné jen pro jedno auto, dostane je ten jezdec, který má víc bodů. Měl jsem to štěstí, že v posledních letech jsem to byl já."

Co se týče Räikkönena, Alonso upozornil, že měl Massa před ním v roce 2008 navrch. "Takže ať už bude pro Ferrari jezdit příští rok kdokoliv, potřebujeme především zlepšit auto, protože ti dva jezdci, kteří mají nejrychlejší auto, mají nejlepší šanci. A já se nebojím nikoho, kdo by mohl být v týmu, dokud bude pracovat co nejtvrději, aby Ferrari dostal na první místo."

Alonsovi se ale o budoucí jezdecké sestavě spekulovat nechce. "Během letní přestávky začínají zvěsti a já nerad hovořím o možných budoucích týmových kolezích, hlavně proto, že je to neuctivé k Felipemu, když to komentuji."

"Jsme spolu čtyři roky, děláme skvělou týmovou práci. Se všemi mými týmovými kolegy tu vždy byl tento smysl pro týmovou práci, dokonce ani u McLarenu nebyl problém s mým týmovým kolegou, ale s tím, jak byla ta situace řízena. Takže ať už se příští rok bude dít cokoliv, ať už to bude s Felipem nebo bez Felipeho, uděláme maximum, abychom spolupracovali."

Doporučujeme

Články odjinud