Alonso absolvoval s Toyotou 113 kol, nejrychlejší byl Bernhard

Alonso absolvoval s Toyotou 113 kol, nejrychlejší byl Bernhard

Den po skončení sezóny FIA WEC proběhly na Mezinárodním okruhu v Bahrajnu tradiční testy nováčků. Ve čtyřech kategoriích se jich zúčastnilo celkem šestadvacet jezdců včetně dvojnásobného mistra světa formule 1 Fernanda Alonsa.

Dnešní testování bylo rozděleno do dvou dvouhodinových session. Na trati se kromě nováčků objevili i stálí jezdci šampionátu WEC.

Fernando Alonso absolvoval s prototypem Toyota TS050 Hybrid celkem 113 kol (37 kol dopoledne a 76 kol odpoledne), což je největší množství ze všech zúčastněných.

Alonsovi nejprve krátkým výjezdem na trať připravil vůz pilot Toyoty Sebastien Buemi, následně se Španěl v osm až devět kol dlouhých stintech snažil postupně zlepšovat své časy.

Pilot McLarenu ve formuli 1 nakonec s prototypem LMP 1 dosáhl nejlepšího času 1:43.013. Nejrychlejším jezdcem dnešních testů byl tovární pilot Porsche a mistr světa WEC Timo Bernhard, který již v ranní session zajel čas 1:40.244.

„Byl to skvělý den. Testování prototypu LMP 1 je skvělým zážitkem pro každého jezdec, protože tato auta se skvěle řídí,“ řekl Alonso pro gpupdate.com. 

„Prototypy LMP 1 se chovají velmi konzistentně během celého stintu, což je pozitivní. Již dlouho jsem si chtěl takové auto otestovat a teď se mi to splnilo, takže jsem šťastný.“

Dnešních testů se s vozem Porsche 919 Hybrid třídy LMP 1 zúčastnil také čerstvý šampión formule V8 3.5 Pietro Fittipaldi. Vnuk slavného Emersona zajel čas 1:42.275 a stal se jedním z posledních pilotů, kteří kdy řídili prototyp 919 Hybrid. Porsche totiž po této sezóně v LMP 1 končí.

S prototypem Toyota se dnes na trati svezl i mladý talentovaný Francouz Thomas Laurent, který absolvoval letošní sezónu WEC s týmem Jackie Chan DC Racing ve třídě LMP 2. Devatenáctiletý Laurent zapsal nejlepší čas v hodnotě 1:43.273.

Ve třídě LMGTE – PRO se dnes s vozem Ferrari 488 GTE svezl Alfonso Celis, mexický pilot, který během volných tréninků několikrát usedl do monopostu Force India. Jednadvacetiletý Mexičan dosáhl času 1:59.387 a na nejrychlejšího Kevina Estreho s Porsche 911 RSR ztratil necelé dvě sekundy. 

Foto: Toyota 

Doporučujeme

Články odjinud