Potvrzeno! Alonso a Kobajaši pojedou v Daytoně za Wayne Taylor Racing

Potvrzeno! Alonso a Kobajaši pojedou v Daytoně za Wayne Taylor Racing

Je to oficiální. Fernando Alonso se v lednu vrátí do Daytony, kde se podruhé v kariéře zúčastní nejslavnějšího čtyřiadvacetihodinového závodu v USA. Tentokráte ovšem španělský pilot pojede v jednom týmu se svým stájovým kolegou z Toyoty Kamujem Kobajašim.

V rámci příprav na kompletní sezónu FIA WEC a 24 hodin Le Mans se začátkem letošního roku Fernando Alonso poprvé zúčastnil slavné čtyřiadvacetihodinovky v Daytoně, která tradičně koncem ledna otevírá sezónu zámořského šampionátu sportovních vozů IMSA WeatherTech Sportscar Championship (IMSA WSC).

Alonso se závodu zúčastnil s prototypem Ligier JS P217 Gibson týmu United Autosports, který patří šéfovi McLarenu Zaku Brownovi. Španělský pilot v posádce spolu s Philem Hansonem a Landem Norrisem dojel kvůli technickým potížím až na osmatřicátém místě.

Příštího ročníku čtyřiadvacetihodinového závodu v Daytoně se však Alonso zúčastní s týmem Wayne Taylor Racing (WTR), který se od svého založení v roce 2004 vypracoval mezi nejúspěšnější stáje americké scény sportscar.

WTR navíc v šampionátu IMSA WSC využívá prototyp Cadillac DPi-V.R, který v Daytoně vyhrál poslední dva ročníky závodu.

Kromě Alonsa pojede 26. až 27. ledna v Daytoně za WTR také Kamuj Kobajaši. Japonský bývalý pilot formule 1 je Alonsovým týmovým kolegou z továrního týmu Toyota ve WEC, kde spolu s Mikem Conwayem a Jose Mariou Lopezem tvoří posádku prototypu #7.

Kobajaši s Alonsem u Wayne Taylor Racing pro závod v Daytoně spojí síly se stálou jezdeckou dvojicí týmu z letošní sezóny, kterou tvoří Jordan Taylor a Renger van der Zande.

Alonso chce v Daytoně bojovat o vítězství

„Mám velkou radost z toho, že se připojím k týmu Konica Minolta Cadillac a k Wayne Taylor Racing, abychom se společně zúčastnili závodu Rolex 24 at Daytona,“ řekl Alonso pro motorsport.com.

„Je to bezpochyby jeden z největších závodů v USA i ve světovém motorsportu. Návraty do USA jsou vždy velmi speciální. Fanoušci zde v průběhu celého závodního víkendu vytvářejí unikátní atmosféru.“

„Doufám, že budeme bojovat o vítězství a zároveň si užijeme zábavu a potěšíme fanoušky. Na této trati jsem v lednu absolvoval svůj debut jak ve vytrvalostních závodech, tak na scéně sportscar.“

Tým Wayne Taylor Racing v Daytoně zvítězil v roce 2017 s posádkou, ve které figurovala i legenda NASCAR Jeff Gordon. V letošním ročníku tým usiloval o páté pódium v Daytoně v řadě, cestu za stupni vítězů však zhatil defekt pneumatiky.

Alonsa čeká v USA kromě 24 hodin v Daytoně také závod 1000 miles of Sebring, kterým bude v březnu pokračovat sezóna FIA WEC, a květnové Indy 500, kde se pokusí završit hon za „trojkorunou“.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud