Alonsa těší vidina boje o první desítku

Alonsa těší vidina boje o první desítku

Hungaroring McLarenu sedí více než předcházející tratě, což se promítlo ve slibném umístění v trénincích.

Fernando Alonso (7./8.)

McLarenu se v pátek na Hungaroringu poměrně dařilo. V obou volných trénincích se mu podařilo dostat oba piloty do první desítky. Je to důvod k mírnému optimismu?

„Byl to celkem povedený den, přestože si podle pátku nemůžete udělat pořádný obrázek. Jsme zhruba tam, kde jsme čekali, že budeme. Máme za sebou dobré testy, nyní musíme zanalyzovat data a zjistit, v čem jsme se zlepšili. Jsme tu trochu lepší než v několika posledních závodech. Je povzbuzující vědět, že bychom mohli pomýšlet na Q3. Dáváme si pozor na každou maličkost. I na těch nejmenších detailech záleží,“ ví Alonso.

Stoffel Vandoorne (8./10.)

Rovněž Belgičan Vandoorne byl s pátkem v Maďarsku relativně spokojen, a to i přes technické problémy, které ho postihly ke konci tréninku.

„Máme oba vozy v první desítce, takže to byl celkem pozitivní den. Vše šlo podle očekávání. Rozestupy ve středu pole jsou jako obvykle velmi malé, takže bude důležité, abychom využili i každý detail, který by nám mohl pomoci posunout se vpřed. Ke konci jsme měli problém s MGU-H, ale nebyl to zas takový problém, protože stejně bylo na konci životnosti. Naštěstí nás tedy nečeká žádná penalizace. V autě se cítím dobře, byť ještě ne na 100 %. Věřím, že se zítra zlepšíme,“ prohlásil Vandorne.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud