Alonsa čeká v listopadu test s Toyotou, píše Autosport

Alonsa čeká v listopadu test s Toyotou, píše Autosport

Účast Fernanda Alonsa v Le Mans 2018 s továrním týmem Toyota se začíná jevit stále pravděpodobněji.

Cílem Fernanda Alonsa je zisk tak zvané „Trojkoruny motorsportu“, tedy vítězství v grand prix Monaka, Indy 500 a 24 hodin Le Mans. Ikonický závod formule 1 v ulicích Monaka již vyhrál dvakrát, o zdolání „staré cihelny“ se neúspěšně pokusil letos a v roce příštím by se Alonso rád pokusil zvítězit v Le Mans.

Pro celkové vítězství v Le Mans je nutný start s vozem třídy LMP 1, nejlépe ještě v továrním týmu. Od příští sezóny FIA WEC bude jediným továrním týmem vrcholné třídy sportovních prototypů Toyota, kterou čekají souboje s „armádou“ soukromých týmů. Se startem v Le Mans v prototypu Toyota je již delší dobu spojován právě Alonso.

V rámci příprav na budoucí možný start v Le Mans se Fernando Alonso rovněž zúčastní lednové čtyřiadvacetihodinovky v Daytoně v rámci zámořského šampionátu IMSA WSC.

Nyní se zdá, že dohoda mezi španělským dvojnásobný mistrem světa F1 a japonským továrním týmem o startu v neslavnějším vytrvalostním maratonu světa je na spadnutí. Podle informací webu dailysportscar.com se měl včera Alonso zúčastnit tak zvaného „seat fittingu“ (nastavování sedačky pilotovi na míru) v evropském sídle Toyota Motorsport v Kolíně nad Rýnem.

Vedení Toyota Motorsport tyto informace odmítlo komentovat, nicméně již před časem japonský tým deklaroval, že dveře pro Alonsa má „dokořán otevřené“. 

Zúčastní se testu?

Podle Autosportu by se měl Alonso 19. listopadu zúčastnit testu v Bahrajnu. Poprvé si tak vyzkouší vůz LMP1.

Foto: Toyota 

Doporučujeme

Články odjinud