Alonsa čeká po sezóně další operace | Foto: Getty Images / Joe Portlock

Foto: Getty Images / Joe Portlock

Alonsa čeká po sezóně další operace

Fernando Alonso bude muset po sezóně formule 1 podstoupit další operaci čelisti, kterou si zlomil při nehodě na kole v přípravě na letošní ročník.

Dvojnásobný mistr světa, který se do F1 vrací po dvouleté pauze, se v únoru při tréninku na kole ve švýcarském Luganu střetl s automobilem.

Jednu operaci čelisti již Alonso podstoupil, během prvního dne předsezónních testů v Bahrajnu však přiznal, že po skončení sezóny bude muset do nemocnice znovu.

„Upřímně neočekávám žádné problémy,“ řekl Alonso na dotaz, zda nehoda ovlivnila jeho přípravu na sezónu.

„Úplně normálně trénuji asi dva nebo tři týdny. V pondělí a úterý jsem byl také na simulátoru, takže přípravy nebyly příliš ovlivněny.

„Vynechal jsem jen pár marketingových a natáčecích dní, za což jsem byl svým způsobem rád. Všechno jsem natočil včera odpoledne, měl jsem celkem náročný den marketingových aktivit. Ale cítím se dobře.

„Jedna věc je profesionální stránka a jezdecká stránka, která je 100 %. Budu si muset ještě nechat odstranit dvě titanové destičky, které mám v horní čelisti, ty budou vyjmuty na konci sezóny. Po skončení šampionátu k tomu dojde, ale neovlivní to můj profesní život.“

Alonso si letošní Alpine A521 poprvé vyzkouší v sobotu, kdy do vozu usedne při druhém dni předsezónních testů v Bahrajnu.

„Nebojím se žádné konkrétní výzvy. Ale uvědomujeme si, že tím, jak je teď střed pole velmi vyrovnaný, musíme všeho využít naplno a každý víkend musí být perfektní, pokud chceme získat dobré body.“

Doporučujeme

Články odjinud