Alonsa čeká po Le Mans ještě osm závodů. Neřekl, kde pojede

Alonsa čeká po Le Mans ještě osm závodů. Neřekl, kde pojede

Fernando Alonso odpovídal na dotazy fanoušků na sociálních sítích. Jedna odpověď velmi překvapila.

Fernando Alonso už za pár dní usedne společně se svými kolegy za volant Toyoty 8. Čeká ho druhý závod 24 hodin Le Mans, ve kterém bude posádka vozu „osmičky“ útočit na titul. Je to poslední závod dlouhé supersezóny WEC, která začala vloni a také poslední závod pro Alonsa s japonskou automobilkou.

Kam půjde Alonso dál? Zatím to nechce prozradit, ale něco už naznačil v reakci na dotazy fanoušků. Jeden z nich se ho zeptal na Instagramu, co bude po Le Mans. Alonso reagoval, že se bude věnovat fyzické přípravě na příští sezónu a osm dalších letošních závodů.

Není ale zřejmé, co přesně Alonso zmíněnými osmi závody myslel. Vyloučil návrat do F1 v příštím roce. Na F1 prý momentálně nemyslí. Vyloučit můžeme také další závody WEC. V úvahu přichází vytrvalostní závody série IMSA (Alonso už vyhrál v Daytoně), nebo něco úplně jiného.

V IndyCar jel Alonso s McLarenem, který se chtěl zúčastnit jen Indy 500, ale nekvalifikoval se. McLaren pravděpodobně nenastoupí ani příští rok do celé sezóny. Momentálně je spíše nepravděpodobné, že by to Alonso v IndyCar zkoušel po vlastní ose, ale... pokud odečteme závod v Texasu, který se jede tento víkend, tak bude do konce sezóny IndyCar zbývat právě osm závodů. Pokud by Alonso odjel zbytek závodů sezóny, bylo by to s ohledem na jeho nedávná prohlášení velmi překvapivé. 

U dalšího z dotazů Alonso potvrdil, že snu o trojkoruně se nevzdává. „Ve sportu platí, že abyste získali něco jedinečného, musíte to mnohokrát zkusit a neuspět, než se vám to podaří! Stejně jako já jsem odjel více než 300 grand prix formule 1, abych vyhrál 32, stejně jako Real Madrid s více než stoletou historií získal 13 titulů, aby se stal nejúspěšnějším.“

Doporučujeme

Články odjinud