Allison: Ferrari během dekády vyrostlo, ale touha po vítězství je stejná

Allison: Ferrari během dekády vyrostlo, ale touha po vítězství je stejná

Při svém návratu do Maranella nenašel James Allison stejné Ferrari, jaké před téměř deseti lety opustil, ale vidí některé shodné rysy se zlatou érou.

Allison pracoval u Ferrari už na začátku tisíciletí a letos se k němu vrátil z Lotusu na pozici technického ředitele.

"Po devíti letech mimo se mi míchají různé pocity," popisoval. "Je tu vzrušení, ale také nostalgie, protože tohle je tým, na který mám mnoho dobrých vzpomínek z vítězství v letech 2000 až 2004."

"Takže nostalgie, vzrušení a potěšení, že vidím tolik známých tváří, které si pamatuji z minulosti, které byly tehdy jako já v týmu juniory, ale vyrostly a teď jsou na vysokých pozicích. Ale ze všeho nejvíc cítím odhodlání sehrát svoji roli vedle všech ostatních při návratu tohoto týmu k vítězení."

Allison přichází na pozici technického ředitele po Aldu Costovi a Patu Fryovi, kteří v této roli nedokázali navázat na úspěchy z éry Rosse Brawna. Allison ji v Maranellu zažil jako junior a teď ji chce zopakovat coby jeden z nejvýše postavených lidí.

"Během tak dlouhé absence se samozřejmě změnilo hodně věcí. Tým je mnohem větší, má více vybavení, které je komplikovanější, ale základní charkteristika tohoto místa, atmosféra v rámci skupiny je velmi podobná jako dřív a je mi potěšením se k ní vrátit," pokračoval.

"Zřejmě nejzřetelnější věcí při návratu sem je, že tento tým má velmi jasnou touhu vrátit se na nejvyšší stupeň vítězů a zůstat na něm mnoho let."

Doporučujeme

Články odjinud