Allison byl zvolen předsedou technické pracovní skupiny FOTA

Allison byl zvolen předsedou technické pracovní skupiny FOTA

Technický ředitel Renaultu v této funkci nahradí Alda Costu a stane se tak třetím člověkem, který bude tuto pozici zastávat.

Původně se o technické záležitosti v rámci organizace FOTA staral Ross Brawn. Ten se však později rozhodl pozici uvolnit, aby se mohl plně soustředit na svou práci u stáje Mercedes. Uvnitř technické pracovní skupiny se obvykle diskutuje o nových technických regulích či restrikcích.

James Allison je s týmem z Enstone spojen již od začátku devadesátých let. Povýšení se dočkal před dvěma lety, kdy napovrch vyplula pravda o nekalém konání Renaultu při Velké ceně Singapuru 2008. Nelsinho Piquet tehdy na příkaz z boxové zídky opřel svůj monopost do bariér, což v konečném důsledku umožnilo Fernandovi Alonsovi zvítězit.

Hlavní náplní práce pro Allisona samozřejmě zůstává post technického ředitele u Renaultu. A je co napravovat, po slibném startu sezony nyní forma černozlatého týmu poněkud stagnuje. V Německu proto plánuje návrat na vyšší příčky.

"Raději bych, aby za mě v následujících závodech mluvil spíš náš vůz, než abych musel složitě vysvětlovat, jakými novinkami se hodláme na trati zlepšit," řekl.

Doporučujeme

Články odjinud