Alguersuari se ve formuli 1 udrží jako spolukomentátor v rádiu

Alguersuari se ve formuli 1 udrží jako spolukomentátor v rádiu

Jaime Alguersuari odmítá definitivně vzdát kariéru ve formuli 1, proto si našel způsob, jak zůstat v paddocku. Do kokpitu se chce jednoho dne vrátit.

Alguersuari se ocitl po dvou a půl letech závodění pro Toro Rosso bez místa. Tvrdí však, že to tak navzdory rozchodu s Red Bullem dopadnout nemuselo. "V Sao Paulu (při loňské GP Brazílie) jsem měl nabídky na závodění ve formuli 1 v roce 2012," řekl pro BBC. "Ale sezónu jsem měl dobrou, já i tým jsme byli spokojeni a hovořili jsme o změnách pro letošní sezónu. Neměli jsme podepsanou smlouvu, ale ústně to bylo uzavřené."

Nabídky od konkurence proto odmítl a věřil, že setrvá u Toro Rosso. To se ale nestalo a v polovině prosince byl propuštěn. V tu dobu ovšem bylo už pozdě na jednání o sedačce u jiného týmu.

"Nebyly to hezké Vánoce, ale ani ne tak těžké, jak si všichni myslí," pokračoval. "Znám filozofii Red Bullu a oni vždy pracovali s tímto extra tlakem, vždy po vás chtějí něco, co nemůžete dokázat.  Vyhrát (loni) s Toro Rosso, na to zapomeňte. Víc jsem udělat nemohl. Odvedl jsem maximum. Sezóna byla úžasná a tým odvedl dobrou práci. Získali jsme maximum."

Nakonec jedenadvacetiletý Španěl zakotvil u BBC. V rádiu 5 bude působit jako spolukomentátor formule 1. "Nevěděl jsem, co budu dělat, takže být tady je pro mě dobré," vysvětloval. "Udrží mě to ve formuli 1, získám další zkušenosti ve formuli 1, ale samozřejmě bych raději ve formuli 1 jezdil."

Podle Alguersuariho je tato cesta nejlepší. Musí si udržet co nejtěsnější kontakt s paddockem a týmy. Závodění v jiné sérii by neposloužilo jeho cílům. "Ne, to by mě odtáhlo od formule 1. Pracuji v rádiu a odjedu pár závodů na motokárách, abych si udržel kondici. Hovořil jsem o tom s několika top týmy a shodli jsme se na tom. Závodit jinde by znamenalo začít jinou kariéru. Bylo by to dělání něčeho, co není formule 1."

Doporučujeme

Články odjinud