Alguersuari se snaží před formulí 1 ještě zazářit na Le Mans

Toro Rosso s potvrzením čeká až po víkendu.

Toro Rosso sice neoznámilo náhradníka za Sébastiena Bourdaise, který byl odejit po Velké ceně Německa, ale obecně se očekává, že jím bude čerstvě jmenovaný rezervní pilot stáje Jaime Alguersuari.

Důvodem, proč Toro Rosso s oznámením otálí, je Alguersuariho angažmá ve Světové sérii Renault, kde Španělovi patří osmé místo v průběžném pořadí. A zdá se, že to bylo správné rozhodnutí. Velké očekávání premiéry ve formuli 1 Alguersuariho nabudilo natolik, že na okruhu v Le Mans vyhrál základní část kvalifikace. Do závodu ale vzhledem ke komplikovanému systému kvalifikace odstartuje až čtvrtý.

V roce 2005 se šampionem Světové série Renault stal současný pilot BMW Robert Kubica.

Alguersuari se stane nejmladším pilotem F1 v historii, monopost formule 1 si vyzkoušel jen jednou, při zimních testech na okruhu v Algarve. Rodák z Barcelony je členem programu Red Bullu pro výchovu mladých závodníků, jde tedy ve stopách Sebastiana Vettela či Sébastiena Buemiho.

S ohledem na zákaz testů se nedá očekávat, že Alguersuari zazáří, i když jeho výkony mohou vyznít lépe než Bourdaisovy, protože Toro Rosso právě při nadcházejícím závodě v Maďarsku představí výrazné technické novinky včetně dvojitého difuzoru.

Toro Rosso nicméně zbývající závody letošní sezony bere spíše jako Alguersuariho přípravu na sezonu příští.

Doporučujeme

Články odjinud