Alguersuari: Příští rok závodit asi nebudu, ale ve F1 jsem neskončil

Alguersuari: Příští rok závodit asi nebudu, ale ve F1 jsem neskončil

Jaime Alguersuari je přesvědčený, že s koncem angažmá u Toro Rosso neskončila jeho kariéra ve F1. Přiznal ale, že místo pro příští sezónu asi nesežene.

Alguersuari věřil, že mu Toro Rosso prodlouží závodní smlouvu na příští rok, takže pro něj bylo velkým překvapením, když jeho tým oznámil nové jezdecké složení s Jean-Ericem Vergnem a Danielem Riccardem.

"Bude těžké si najít závodní sedačku pro příští rok," přiznal španělský závodník. "Zvažuji různé možnosti, je tu několik věcí, brzy něco oznámíme."

Ve startovní listině jsou volná místa už jen u Williamsu a HRT. Alguersuari však odmítl komentovat, jestli s těmito týmy jedná o místě závodního pilota, případně zda by mohl někde jinde působit jako třetí jezdec. Věří ale, že ve formuli 1 bude dříve či později pokračovat.

"Začíná pro mě nová fáze, mám slibnou budoucnost. Je mi teprve 21 let a ještě toho musím hodně udělat a dokázat," řekl. "Můj čas ve formuli 1 tu nekončí, protože věřím svým schopnostem. Myslím, že jsem odvedl dobrou práci."

Španěl, jehož hlavním cílem je stát se mistrem světa ve formuli 1, na závěr zopakoval, že se s Red Bullem rozchází v dobrém. "Nejsem naštvaný, naopak, děkuji ji jim za vše, co pro mě udělali," uvedl. "Díky nim jsem vstoupil do formule 1. Samozřejmě bych rád pokračoval, ale je třeba to brát s odstupem. Nechci hodnotit, jestli se rozhodli dobře nebo špatně, to se uvidí."

Doporučujeme

Články odjinud