Alguersuari je rozhodnutím Toro Rosso zaskočen, ztrátu místa nečekal

Alguersuari je rozhodnutím Toro Rosso zaskočen, ztrátu místa nečekal

Jaime Alguersuari potvrdil, že do středy vše nasvědčovalo tomu, že u Toro Rosso bude závodit i příští rok. Nominace Ricciarda a Vergneho ho proto velmi překvapila.

"Před týdnem jsem hovořil s Helmutem Markem (poradce Red Bullu) a Franzem Tostem (šéf Toro Rosso) a oba mi řekli, že pro mě mají plány na rok 2012," vysvětloval Alguersuari ve středu poté, co se dozvěděl, že ztratil místo.

"Byli při tom nadšení a projevili mi důvěru. Také mě požádali, abych v pondělí přijel do Madridu na den s CEPSA (sponzor týmu), hovořili jsme tam o našem projektu F1 2012."

Alguersuari proto očekával prodloužení smlouvy. Že nový kontrakt nedostane, se dozvěděl, až když Toro Rosso oznámilo nové jezdecké složení. Pro italskou stáj závodil dva a půl roku.

"Říkal jsem si, že jsou blázni, když mě v roce 2009 nechali debutovat ve věku 19 let a tří měsíců, aniž bych předtím odjel ve voze formule 1 jediný kilometr," vzpomínal. "Dnešní zpráva vypadá jako největší nedorozumění mé jinak skvělé sportovní kariéry."

Navzdory náhlému vyhazovu není Španěl na svého dnes již bývalého zaměstnavatele naštvaný. "Red Bull mi dával vše od mých 15 let," připomněl. "Trénoval jsem s nimi a teď jsem komplexní jezdec formule 1. Nejsem oběť, protože jsem si sedm let užíval výsady být v nejlepším týmu na světě s nejlepšími zdroji."

"To, co se stalo, nepovažuji za tragédii, protože mám pro současnost i budoucnost hodně plánů, po profesionální i sportovní stránce. To překvapení trvalo pár hodin, potřeboval jsem si hlavně promluvit s rodinou. Hleděl jsem se na ulice v Madridu a uvědomil jsem si, že je život plný příležitostí a výzev."

Doporučujeme

Články odjinud