Alguersuari je frustrován, že opět nesehnal závodní angažmá

Alguersuari je frustrován, že opět nesehnal závodní angažmá

Mladý Španěl věřil, že se v roce 2013 vrátí do formule 1 jako závodní jezdec. Nakonec zůstává u Pirelli, je přesvědčen, že si závodní angažmá zaslouží a hodlá si ho znovu vybojovat.

Ani letos se nejmladšímu debutantovi ve formuli 1 v historii Jaimemu Alguersuarimu nepodařilo sehnat závodní sedačku. Mladý Španěl nadále věří, že se mu podaří do formule 1 vrátit. Alguersuari byl pro letošní rok označován za jednoho z adeptů na volné místo u Force Indie. Nyní oznámil, že už si pro letošní sezonu nedělá naděje na post závodního pilota ve formuli 1 a zůstává testovacím jezdcem Pirelli.

"Nikdy jsem si nemyslel, že po nepochopitelném rozhodnutí Red Bullu nepočítat se mnou na rok 2012, když jsem zaznamenal svou nejlepší sezonu v F1, budu muset mimo trať tolik bojovat a nakonec stejně v F1 v roce 2013 nebudu," diví se dvaadvacetiletý jezdec.

"Ujišťuji všechny, že většinu roku 2012 jsem byl přesvědčen, že mám zajištěno místo v týmu, který pravidelně boduje. Tak mi to řekli a já věřil, že je to pravda. Díky tomu jsem se vzdal příležitostí v jiných šampionátech," lituje Alguersuari. "Ti, kteří mě se sebou spojovali, mi sdělili své důvody, které musím akceptovat, ale nebudu je sdělovat. Z formule jedna se stala držba."

O Alguersuariho se zajímalo i BMW pro šampionát DTM, ale nakonec získalo Tima Glocka, který na poslední chvíli přišel o místo u Marussie, kde měl platnou smlouvu. Také on tehdy situaci ohodnotil slovy: "Formule jedna už není sport."

Španěl tak bude společně s Lucasem di Grassim testovat pro monopolního dodavatele pneumatik do F1 Pirelli. "Je moje kariéra F1 ve dvaadvaceti letech u konce? Navzdory všemu si to rozhodně nemyslím. Budu dál aktivní ve formuli jedna a najedu víc kilometrů než jakýkoliv třetí jezdec v této disciplíně," upozornil. "Vím, kolik je mi let, znám své traťové rekordy a jsem přesvědčený, že si zasloužím vítězné auto v F1. A budu o něj dál bojovat," říká odhodlaně.

Alguersuari absolvoval ve formuli 1 v letech 2009 až 2011 46 velkých cen, ve kterých získal celkem 31 bodů. Jeho nejlepším výsledkem jsou dvě sedmá místa z jeho nejúspěšnější sezony 2011, ve které skončil celkově čtrnáctý.

Doporučujeme

Články odjinud