Alguersuari, Buemi a Ricciardo svůj osud ve F1 poznají až na konci roku

Alguersuari, Buemi a Ricciardo svůj osud ve F1 poznají až na konci roku

Red Bull má ve formuli 1 dva týmy a pět jezdců. Před rokem 2012 bude tedy muset někdo z kola ven. Všichni piloti jsou proto pod tlakem, aby měli výsledky.

V Británii umístil Red Bull Daniela Ricciarda do HRT. Původně chtěl vyměnit jednoho ze svých jezdců v Toro Rosso, ale Alguersuari a Buemi jezdí poslední dobou dobře, takže nikdo z nich své místo neztratil. Ale na konci roku zřejmě ztratí.

O Ricciardovi řekl už dřív šéf Toro Rosso Franz Tost, že příští rok bude jezdit pro jeho tým. "Teď dostal příležitost závodit a já v tom vidím jen výhody," uvedl Tost. "Účast v prvním volném tréninku není to samé jako celý závodní víkend, takže bude mnohem lépe připravený na příští rok. A pro Toro Rosso teď jezdit nemůže, protože naši dva jezdci odvádějí dobrou práci."

Kdo tedy půjde na konci sezóny z kola ven? Alguersuari nebo Buemi? Rozhodnou jejich výsledky. "Jak bude vypadat naše jezdecké složení v roce 2012, to zatím nevím. Rozhodne to Red Bull na konci sezóny," dodal Tost.

Z formule 1 nakonec nemusí odejít ani jeden z těchto tří jezdců. Může se totiž stát, že skončí Mark Webber a uvolní se jedna sedačka v mateřské stáji. Nebo si kdokoliv může najít místo u jiného týmu mimo rodinu Red Bullu.

Doporučujeme

Články odjinud