Alfa Romeo zvažuje, že posadí do auta Micka Schumachera

Alfa Romeo zvažuje, že posadí do auta Micka Schumachera

Mick Schumacher bude letos závodit ve formuli 2. Je také členem Jezdecké akademie Ferrari a je stále pravděpodobnější, že se sveze ve voze F1.

Už nějakou dobu se spekuluje, že by Mick Schumacher mohl letos usednout do vozu F1 a to konkrétně do kokpitu letošního Ferrari.

Po Bahrajnu a Španělsku proběhnou sezónní testy. Dva ze čtyř dní musí týmy věnovat mladíkům – konkrétně jezdcům, kteří odjeli maximálně dva závody ve F1.

Ferrari by mohlo do vozu posadit Schumachera. Šanci mu ale může dát také Alfa Romeo. Frederic Vasseur potvrdil, že Schumacher je na „krátkém seznamu“ kandidátů. „Ale dosud jsme se nerozhodli,“ uvedl. „Na seznamu je několik jmen a budeme i nadále hodnotit dostupné možnosti a diskutovat to s Ferrari."

Podle Vasseura bude rozhodujícím kritériem také vývoj vozu. „První prioritou je vědět, kdy představíme velké aktualizace. Pokud je nebudeme mít v Bahrajnu připravené, můžeme provést testy s mladíky a se závodními jezdci testovat v Barceloně. Nebo bychom to mohli rozdělit a udělat jeden v jednom testu a jeden ve druhém. Je to technické rozhodnutí.“

Alfa Romeo také bude chtít někoho, kdo poskytuje dobrou zpětnou vazbu, i když Vasseur přiznává, že najít někoho, kdo neodjel žádnou grand prix a současně poskytuje dobrou zpětnou vazbu, není snadné.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud