Alfa Romeo prodloužila smlouvu se Sauberem. V Imole bude mít speciální zbarvení

Alfa Romeo prodloužila smlouvu se Sauberem. V Imole bude mít speciální zbarvení

Jméno Alfa Romeo zůstává ve formuli 1. Automobilka prodloužila smlouvu se Sauberem.

Jméno Alfa Romeo zůstává ve formuli 1. Automobilka prodloužila smlouvu se Sauberem o další rok. Spolupráce začala už v roce 2018, kdy Alfa Romeo působila v roli sponzora. O rok později se změnil název týmu.

Tým zatím nepotvrdil jezdeckou sestavu, ale očekává se, že by mohli zůstat současní jezdci – Mick Schumacher by měl mít podle posledních spekulací namířeno k Haasu.

Alfě se letos nedaří a to z velké části také kvůli slabší pohonné jednotce Ferrari. Vloni získal 57 bodů, letos jich má na kontě jen 5.

„Prodloužení našeho vztahu s Alfou Romeo je skutečným vyjádřením záměru obou stran,“ uvedl Frédéric Vasseur.

„V Sauberu našla Alfa Romeo odhodlaného partnera zaměřeného na výkon, kterému mohla svěřit svou značku. Je nám ctí nést dědictví a minulé úspěchy Alfa Romeo v našem jménu.“

Generální ředitel společnosti Fiat Chrysler Automobiles Mike Manley zdůraznil, že nejde jen o jméno.

„Partnerství se společností Sauber umožňuje našim zákazníkům těžit z exkluzivního závodního know-how, jak je tomu v případě zcela nových vozů Giulia GTA a GTAm, které zahrnují technické vstupy společnosti Sauber Engineering a to zejména v oblasti pokročilé aerodynamiky.“

Speciální zbarvení pro Imolu

Alfa Romeo letos slaví 110 let své existence. V Grand Prix Emilia Romagna proto tým nasadí speciální zbarvení. Vévodit mu bude italská vlajka na krytu motoru a bočnici zadního křídla. Chybět nebude ani nápis „Vítej zpět Imolo“ (v angličtině).

Carzoom-2360x1669.jpg

Doporučujeme

Články odjinud