Alfa Romeo chystá soukromý test. Svezou se Calderón a Correa

Alfa Romeo chystá soukromý test. Svezou se Calderón a Correa

Alfa Romeo chystá soukromý test. Do vozu usednou Juan Manuel Correa a Tatiana Calderón.

Soukromé testy jsou sice zakázány, ale Alfa Romeo nasadí vůz Sauberu z roku 2013, který ještě pohání motor V8, takže bude vše v souladu s pravidly. Test se uskuteční 23. a 24. srpna na okruhu Paula Ricarda. 

Do vozu usednou dva junioři Alfy Romeo, kteří závodí ve formuli 2. Američan Juan Manuel Correa jezdí za tým Sauber Junior Team by Charouz. Aktuálně mu v šampionátu F2 patří 12. místo. Correa letos získal dvě druhá místa. Nadcházející test pro něj bude první zkušeností s vozem formule 1.

Tatiana Calderón je na tom hůře. V šampionátu je stále bez bodu na 21. místě. S vozy F1 ale má zkušenosti. Vloni si v Mexiku vyzkoušela aktuální vůz a ve Fioranu pak vůz z roku 2013.

„Náš tým má hrdou historii výchovy mladých talentů a tuto část naší mise bereme velmi vážně,“ řekl Vasseur. „Juan Manuel i Tatiana se ukázali být cennými členy našeho týmu, kteří s námi spolupracují v továrně a na trati. Tato příležitost v autě jim pomůže ještě dále pokročit v porozumění formule 1 a při budování jejich vztahů s inženýry.“

Foto: Alfa Romeo

Doporučujeme

Články odjinud