Alfa Romeo chystá oznámení ke konci šéfa Vasseura, píší Italové | Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Alfa Romeo chystá oznámení ke konci šéfa Vasseura, píší Italové

Tým Alfa Romeo by měl v příštím týdnu oznámit odchod Frederica Vasseura, který by se následně měl stát týmovým principálem u Ferrari. Informaci přinesla italská verze webu Motorsport.com.

Poté, co Mattia Binotto oznámil rezignaci na pozici šéfa Scuderie Ferrari, začaly se objevovat spekulace, kdo by jej mohl v čele nejúspěšnějšího týmu historie F1 nahradit.

Vedle nepříliš pravděpodobných nastupců, mezi něž se řadili například Christian Horner z Red Bullu či Andreas Seidl z McLarenu, se jako hlavní kandidát jevil současný boss Alfy Romeo Frederic Vasseur.

Italská verze webu Motorsport.com nyní tyto spekulace ještě přiživila. Přinesla totiž zprávu o tom, že Alfa Romeo chystá na příští týden oznámení, ve kterém se s Vasseurem rozloučí.

Podle webu by měl být následně 54letý Vasseur, jenž má mít v Itálii již vybrané i bydlení, potvrzen jako šéf Scuderie Ferrari.

Francouzský manažer zastává roli týmového principála a zároveň i výkonného ředitele stáje Alfa Romeo (dříve závodící pod jménem Sauber) od roku 2017. Předtím krátce vedl tým Renault a společně s Nicolasem Todtem v roce 2005 založil tým ART Grand Prix, který působí v juniorských formulových šampionátech.

Doporučujeme

Články odjinud