Alfa Romeo by byl dobrý partner, říká Kaltenbornová

Alfa Romeo by byl dobrý partner, říká Kaltenbornová

Sauber má finanční problémy, Marchionne chce Alfu Romeo zpět v F1. Není divu, že se tyto dvě věci dávají v posledních dnech dohromady.

Marchionne v poslední době několikrát řekl, že chce Alfu Romeo zpět v F1 a to jako tým. Je ovšem otázkou, do jaké míry mají tato přání reálný základ a do jaké míry se jedná o chytrou a bezplatnou reklamu pro italskou značku.

Vstup do F1 by totiž byl velmi drahý, i když Alfa Romeo by mohla jít podobnou cestou jako Haas a odebírat od Ferrari co nejvíce dílů.

Pokud by už Alfa Romeo chtěla do F1 skutečně vstoupit, mohla by převzít nebo úzce spolupracovat s některým z týmů. Nejlepší volbou by bylo samozřejmě Toro Rosso – dobrý tým, sídlo v Itálii, zákazník Ferrari. Zatím se ale nezdá, že by Red Bull chtěl svou juniorku prodat. Spolupráce s Haasem je také možností a v neposlední řadě je zde Sauber.

Švýcarský tým má finanční potíže a má zkušenosti s úzkou spoluprací s automobilkou. Marchionne sám podpořil spekulace, když možnou akvizici nepopřel.

Kaltenbornová by také zřejmě nebyla proti. „Alfa Romeo by byl dobrý partner pro jakýkoliv tým,“ uvedla pro švýcarský Blick.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud