Alex Palou a Pato O’Ward. McLaren oznámil, koho nasadí do pátečních tréninků  | Foto: McLaren

Foto: McLaren

Alex Palou a Pato O’Ward. McLaren oznámil, koho nasadí do pátečních tréninků

McLaren nasadí do pátečních tréninků dva jezdce z IndyCar.

McLaren by samozřejmě velmi rád nasadil do pátečních tréninků Oscara Piastriho, ale ten stále zůstává pod smlouvu u Alpine.

Každý tým musí ve dvou prvních pátečních trénincích nasadit jezdce, který má na kontě maximálně dva závody ve F1. Podmínka se tak nevztahuje na Kubicu nebo Giovinazziho, které jsme už letos také viděli za volantem vozu v průběhu závodního víkendu.

Z mladých jezdců jsme viděli De Vriese, který si vyzkoušel dokonce hned tři vozy, Liama Lawsona (AlphaTauri) a Jüriho Vipse. Další mladíky uvidíme v akci v nejbližších závodech – zejména v Austinu a v Abú Dhabí.

McLaren potvrdil, že v Austinu pojede Alex Palou, který v IndyCar zatím závodí za Chip Ganassi Racing. Ve voze nahradí Daniela Ricciarda. 

V Abú Dhabí pak za volant Norrisova vozu usedne Pato O’Ward, který za McLaren jezdí v IndyCar už nyní.

Oba jezdci si už vyzkoušeli vůz McLarenu z loňského roku. „Jsme rádi, že můžeme Alexovi a Patovi dát příležitost zúčastnit se volných tréninků s McLarenem,“ řekl Andreas Seidl.

„Díky Alexovým velkým úspěchům v IndyCar bude pro tým užitečné získat jeho zpětnou vazbu na vůz a pro nás, abychom ho i nadále hodnotili jako jezdce. Alex a Pato zaujali svými nedávnými testy v Barceloně a Rakousku a jsme nadšeni, že jim můžeme nabídnout zkušenosti s MCL36. Je to pro ně skvělá šance předvést své dovednosti na globální scéně formule 1, kde se zaměří na pomoc týmu s přípravou na závodní víkend a ne na nejlepší časy na kolo.“

Doporučujeme

Články odjinud