Albona u Nissanu nahradí Oliver Rowland

Albona u Nissanu nahradí Oliver Rowland

Thajský pilot Alexander Albon měl původně v následující sezóně formule E hájit barvy stáje Nissan e.dams spolu se Sebastienem Buemim. Třetího muže celkového pořadí letošní sezóny formule 2 však nakonec čeká angažmá u Toro Rosso ve formuli 1, Nissan proto místo něj musel angažovat Olivera Rowlanda.

Podobně jako Albon, tak i šestadvacetiletý Brit Oliver Rowland má ve svém životopise celkové třetí místo z formule 2, které získal s týmem DAMS v roce 2017. O dva roky před tím se Rowland stal šampionem formule Renault 3.5.

V probíhající „supersezóně“ FIA WEC 2018/2019 měl být Rowland stálým členem týmu CEFC TRSM Racing ve třídě LMP 1, kvůli finančním problémům stáje se však britský pilot se svými týmovými kolegy objevil jen v Le Mans.

Oliver Rowland nebude ve formuli E nováčkem. Již v sezóně 2015/2016 se s týmem Mahindra zúčastnil jednoho závodu v Punta del Este a rodák z Sheffieldu se navíc s novým monopostem Nissan pro sezónu 2018/2019 již svezl během předsezónních testů ve Valencii.

„Ve formuli E startují někteří z nejlepších jezdců na světě a já jsem poctěn tím, že si mě Nissan vybral, abych je reprezentoval během páté sezóny,“ řekl Rowland pro e-racing365.com

„Možnost pracovat po boku Sebastiena (Buemiho) je pro mě obrovskou příležitostí. Již se těším na to, až se budu poměřovat s těmi nejlepšími z nejlepších ve formuli E,“ dodal Brit.

Nissan rovněž před prosincovým startem sezóny doplnil svůj tým o rezervního pilota, kterým bude Mitsunori Takaboši, šampion japonské F3 z roku 2017.

Na simulátoru bude pro Nissan e.dams pracovat Jann Mardeborough, který bude kombinovat práci pro tým formule E spolu se svými povinnostmi v Super GT.

Foto: Formula E

Doporučujeme

Články odjinud