Albon získal v Bahrajnu své první body ve F1

Albon získal v Bahrajnu své první body ve F1

Alexander Albon získal ve druhém závodě letošní sezóny své první body ve formuli 1, když ve Velké ceně Bahrajnu dojel na deváté pozici.

Thajský pilot před čtrnácti dny při své premiéře ve formuli 1 obsadil v Austrálii čtrnácté místo. Na bahrajnském okruhu Sakhir pak dokázal dojet devátý a připsat si první dva body.

„Byl to nabitý závod. Měl jsem pocit, že jsem neustále s někým bojoval, stále bylo co dělat! Neměl jsem nejlepší start a v první zatáčce jsem byl trochu opatrný, ale pak jsem se rozjel,“ popsal Albon.

„Měli jsme dobrou strategii a na tvrdší směsi pneumatik i slušnou rychlost. Nakonec, měli jsme také štěstí na odstoupení, ale beru to! Vítr byl dnes velmi zrádný a vůz byl kvůli tomu nepředvídatelný. V závodě jsme však byli celkem silní, jen škoda toho startu,“ lituje.

„Bylo náročné předjíždět, protože když se dostanete blízko za další vůz, pneumatiky se začnou přehřívat a vy se trochu zaseknete. Nicméně jsem si to tu užil a bylo dobré získat nové zkušenosti. Jsem velmi šťastný, že jsem získal své první body ve formuli 1 a doufám, že dokážeme tuto rychlost přenést také do Číny.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud