Albon v Číně po startu z boxů bodoval

Albon v Číně po startu z boxů bodoval

Alexander Albon získal ve svém třetím závodě ve formuli 1 další bod, když dojel ve Velké ceně Číny na desáté pozici.

Thajský pilot měl v sobotním volném tréninku na okruhu v Šanghaji nehodu, po které měl poškozený vůz a nemohl nastoupit do odpolední kvalifikace.

Do nedělního závodu startoval z boxové uličky. Postupně se dokázal propracovávat pořadím až na konečné desáté místo. Ke svým prvním dvěma bodům, které získal v Bahrajnu, tak dnes přidal další bod. Kromě toho vyhrál také hlasování o jezdce dne.

„Nejprve chci velmi poděkovat týmu za jejich včerejší tvrdou práci. Po třetím tréninku to vypadalo černě, kluci však velmi tvrdě včera večer pracovali na výměně šasi. Zasloužili si proto dobrý závod a já jsem rád, že jsem získal bod jako odměnu za jejich snahu,“ řekl Albon.

„Po celý víkend jsme měli rychlost a věřil jsem, že bychom se mohli dostat do Q3, ačkoliv jsme nakonec nedostali příležitost. Byl to náročný závod, protože jsme původně plánovali strategii dvou zastávek, ale opotřebení pneumatik bylo vyšší, než většina lidí očekávala,“ přiznal.

„Z druhého tréninku jsme věděli, že jsme s pneumatikami pracovali dobře, rozhodli jsme se do toho tedy jít a přežít na tvrdé sadě. Byl jsem trochu nervózní, když mě (Romain) Grosjean téměř dostal, jsem ale opravdu rád, že jsem jeho útok odrazil.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud