Albon se u Toro Rosso uvedl dobře. Předčil naše očekávání, říká technický šéf

Albon se u Toro Rosso uvedl dobře. Předčil naše očekávání, říká technický šéf

Technický ředitel Toro Rosso Jody Egginton řekl, že nováček Alexander Albon předčil všechna očekávání týmu a při prvních předsezónních testech formule 1 v Barceloně splnil vše, co měl tým v plánu.

Albon si letošní vůz vyzkoušel poprvé v rámci filmovacího dne v Misanu těsně před začátkem španělských testů.

A ačkoliv už v prvním kole po výjezdu z boxů doplatil na studené pneumatiky a skončil se svým toro rosso ve štěrku, zajel nakonec v úterý čtvrtý nejlepší čas. Ve čtvrtek pak skončil druhý. Svým nejlepším časem 1:17.637 přitom zaostal jen o 244 tisícin za nejrychlejším časem prvních testů, který s renaultem zajel Nico Hülkenberg.

„Nikdy předtím vůz F1 neřídil. Jak si dokážete představit, odvedl velké množství práce na simulátoru. Absolvovali jsme s ním velký simulátorový program a strávil s námi hodně času,“ řekl Egginton pro Motorsport.com.

„Při filmovacím dni odvedl dobrou práci a tady (v Barceloně) byl skvělý. Chyba, kterou udělal v instalačním kole, byla z části způsobena inženýry, nebyla to přímo jeho chyba, abychom byli spravedliví. Pak jsme se dostali do programu a tam byl skvělý. Na konci dne ale všechno splnil. A při některých jeho delších jízdách, hlavně na směsi C2, podle nás odvedl opravdu dobrou práci,“ pochvaluje si a potvrzuje, že Albon si skutečně vedl lépe, než tým předpokládal.

„Jsme s ním skutečně spokojeni. Skvělý přístup, předčil má očekávání. Vím, že také inženýři jsou spokojeni. Jsme nadšeni, že s ním můžeme spolupracovat. Před svou první jízdou s vozem tady toho příliš neodjel, jen trochu jezdil v Misanu, zatím ale byl opravdu dobrý,“ dodává.

„Jsme skutečně šťastní, zapůsobil na nás. Tohle je jedna z těch hezkých věcí na Toro Rosso, pracovat s mladými jezdci a posouvat je vpřed,“ uzavírá.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud