Albon předpovídá kvalifikaci na střední směsi | Foto: Getty Images / Pool

Foto: Getty Images / Pool

Albon předpovídá kvalifikaci na střední směsi

Pneumatiky Pirelli mají i ve druhém závodním víkendu na Silverstonu problémy s degradací.

Alexander Albon (6./11.)

V dramatickém závěru GP Velké Británie z minulého týdne došlo hned u třech jezdců k defektům. Pirelli přesto výrazně nezměnilo svůj přístup, a piloti tak o víkendu budou mít na výběr ze směsí C2, C3 a C4. Albonovi se tento výběr nelíbí.

„Od Pirelli to není moc dobrý krok. Pneu C4 jsou na tento okruh moc měkké, nejsou rychlé. Uvidíme, co si o tom myslí ostatní, ale řekl bych, že se dnes jelo lépe a rychleji na středních gumách než na těch měkkých.

Uvidíme v kvalifikaci, nedivil bych se, kdyby se také jelo na středně tvrdých sadách. Problém je, že středních a tvrdých pneu nemá zrovna moc, takže to trochu omezuje výběr strategie. Zítra bude obzvlášť důležité ve všech částech kvalifikace zvolit správnou směs ve správný čas.

Pořád ještě nejsem spokojený, nedaří se mi z auta dostat, co bych chtěl. Ale zlepšuju se, všichni vypadají rychle,“ řekl Albon.

Max Verstappen (3./4.)

Také nizozemský závodník má za to, že rychlost sjíždění pneu na anglickém okruhu ovlivní výběr strategií pro závod.

„Měkká směs dnes opravdu moc nevydržela a myslím si, že kvůli tomu je prakticky nemožné zvolit strategii jedné zastávky. Myslím, že v závodě se můžete těšit na hodně dvouzastávkových taktických kroků. Na druhou stranu si nemyslím, že by výběr směsí měl nějak zamíchat rozložením sil,“ přiznává Verstappen.

Doporučujeme

Články odjinud