Albon bude v DTM jezdit zřejmě s Ferrari | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Albon bude v DTM jezdit zřejmě s Ferrari

Kromě role rezervního jezdce si Alexander Albon letos zazávodí ve vybraných závodech DTM.

Alexandera Albona letos u Red Bullu nahradí Sergio Pérez. Pro jezdce z thajskými kořeny to ale není konec u rakouské stáje. Zůstává rezervním jezdcem a bude pracovat na simulátoru.

Kromě toho bude s podporou Red Bullu závodit v DTM a to společně s juniorem Red Bullu Liamem Lawsonem, který bude jezdit i ve formuli 2 za tým Hitech GP. Vstup obou do DTM byl potvrzen na začátku ledna, ale nebylo oznámeno, za jaký tým a s jakým vozem budou závodit.

Od letošního roku se jede DTM pod novými pravidly. Závodit se bude s vozy GT3. Sezóna bude čítat 9 víkendů a začíná na konci května v Rusku. 

Podle Motorsport.com by měli oba mladíci Red Bullu jezdit s vozem Ferrari 488 GT3. 

Na první pohled by byla logičtější spolupráce s Hondou, byť ta na konci roku odejde z formule 1. Japonský výrobce ale v DTM nevidí velkou marketingovou hodnotu a nezajímá ho příliš ani středoevropský trh. Dokonce i Jenson Button musel pro svůj tým vyměnit Hondu za GT3 od McLarenu.

Další možností by byl možná ještě vloni Aston Martin. Ten ale po přejmenování Racing Pointu spolupráci s Red Bullem, jehož byl v posledních letech titulárním sponzorem, ukončil.

Doporučujeme

Články odjinud