AER: Máme přesně ten motor, který FIA potřebuje

AER: Máme přesně ten motor, který FIA potřebuje

Dnes je poslední den, do kdy se mohli přihlásit zájemci do výběrového řízení FIA pro dodávku nezávislého motoru. Ten má být k dispozici od roku 2017.

FIA chtěla původně zavést strop na cenu pohonných jednotek pro zákazníky ve výši 12 milionů euro. Ferrari to ale vetovalo. Diskuse na toto téma by se měla vrátit na aktuální zasedání Strategické skupiny.

FIA už ale vyhlásila výběrové řízení na dodání nezávislého motoru – nejspíše 2,5 litrového. Podle všeho se přihlásili dva zájemci – Ilmor a AER (Advanced Engine Research). Druhý jmenovaný má zkušenosti z LMP1, American Le Mans Series, Indy Lights nebo GP3.

„To, že (FIA) hledá motor, který máme, je pro nás nesmírně zajímavé,“ řekl pro Autosport ředitel a spolumajitel AER Mike Lancaster.

„Strávili jsme spoustu let vývojem specifického motoru GDi V6,“ pokračuje Lancaset, který slibuje moderní a úsporný motor s dobrým zvukem. Kromě toho je prý možné ho připravit rychle.

„Neřekl bych, že to není problém, protože vše vyžaduje jisté množství práce, ale máme k dispozici motor, který je skoro přesně takový, jaký chtějí, s úrovni výkonu, jakou vyžadují a bude velmi, velmi úsporný.“

Foto:Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud