Adrian Newey o své nové roli

Adrian Newey o své nové roli

Technický ředitel Adrian Newey prodloužil smlouvu s Red Bullem a utnul tak spekulace o možném přestupu do Ferrari nebo do Mercedesu. Geniální konstruktér se ale už nebude naplno věnovat formuli 1.

Pro Neweyho je to těžké, jeho kreativita a snaha nalézt nová řešení narazily na tvrdou realitu nových pravidel. Newey proto sice zůstává u Red Bullu, ale bude spíše konzultantem.

Pravidla jsou stále více restriktivnější a svoboda čím dál tím omezenější. Je to škoda, velmi těžko se hledají oblasti, které mohou přinést rozdíl, říká Newey pro Auto Bild. 

„Když budou kolegové potřebovat radu nebo pomoc, budu tu vždy pro ně. Budu tady i pro Sebastiana, neztratíme mě“, pokračuje Newey a připouští, že se bude ještě podílet na stavbě vozu pro sezónu 2015, pak se ale postupně přesune do role konzultanta.

Současně ale zdůrazňuje, že Red Bull neopouští. „Kdybych odešel, tak bych se cítil, jako kdybych opustil dům a manželku. Momentálně jsem ale v takovém okamžiku, kdy chci vyzkoušet jiné věci. Mám 55 let a to je ještě moc brzy na to, abych ležel na pláži.“

 Ve stejném rozhovoru Newey chválí Ricciarda. Australan prý předčil veškerá očekávání. Tým hlavně oceňuje jeho chování ve voze. „Je úplně v klidu, jako kdyby seděl u šálku čaje“, říká Newey. 

Doporučujeme

Články odjinud