Adaptace na formuli E není pro Felipeho Massu snadná

Adaptace na formuli E není pro Felipeho Massu snadná

Felipe Massa si stále zvyká na své nové působiště, kterým je šampionát formule E. Pro účastníka 269 grand prix formule 1 není adaptace na elektrický vůz zcela snadná.

Sedmatřicetiletý Massa působí ve formuli E během své debutové sezóny u monackého týmu Venturi, kterému šéfuje manželka bosse Mercedesu ve formuli 1 Susie Wolff.

Spolu s Massou závodí v sezóně 2018/2019 pro Venturi také Edoardo Mortara, pilot, který strávil osm sezón v prestižním šampionátu DTM, kde v roce 2016 získal titul vicemistra.

Tovární tým francouzské luxusní značky se zaměřením na elektromobily zatím s nováčkem Felipem Massou ve svých řadách zažívá obtížný start do sezóny. Ani jeden z pilotů ještě nebodoval. Mortara byl v Rijádu devatenáctý a v Marrákeši třináctý, zatímco Massa byl v doposud odjetých závodech klasifikován na sedmnáctém, respektive osmnáctém místě.

„Není to lehké. Je tady tolik věcí, které musíte změnit, hlavně pokud jste byli zvyklí řídit formuli 1. Testoval jsem a myslím, že krok za krokem poznávám, jak formule E funguje,“ řekl brazilský pilot o své adaptaci na elektrický monopost pro racefans.net.

„Je tady tolik rozdílných oblastí, odlišně se musíte chovat v závodě i v kvalifikaci, kdy máte k dispozici více výkonu na jedno kolo. Takže je tady opravdu spousta věcí, které jsou jiné. Trať, městské tratě, ty jsou velmi úzké a vy máte málo přilnavosti. Musím se toho hodně naučit, ale doufám, že zvládnu správně,“ věří si Massa.

Šampionát formule E bude pokračovat 26. ledna v čilském Santiagu. Získá na jihoamerické půdě Felipe Massa své první body?

Foto: Formula E

Doporučujeme

Články odjinud