Abú Zabí chce pořádat poslední závod sezony nastálo

V roce 2009 zbrusu nový okruh Yas Marina v Abú Zabí hostil poslední závod sezony. Představitelé okruhu chtějí zajistit, aby tomu tak bylo i v budoucnu.

Pozice posledního závodu sezony s sebou nese neoddiskutovatelnou prestiž. Pryč jsou totiž doby, kdy bylo o jezdeckém titulu rozhodnuto s předstihem několika závodů. Pro rok 2010 byl v provizorním kalendáři jako devatenáctý závod uveden brazilský Interlagos, nakonec ovšem bylo rozhodnuto ve prospěch Abú Zabí. Představitelé supermoderního okruhu Yas Marina navíc chtějí prosadit, aby se ve Spojených arabských emirátech konaly sezonní derniéry dlouhodobě.

"Je velmi výhodné být na posledním místě v kalendáři. Předposlední místo by také bylo docela dobré, ale takto se můžeme lépe soustředit na přípravy, abychom nachystali velkolepou akci. Po konci sezony tu lidé mohou strávit dovolenou a porozhlédnout se po okolí. Udržení posledního místa v dlouhodobém horizontu je naším cílem. Zajistí se tím také určitá stabilita, například co se počasí týče. Momentálně je závod naplánován na 14. listopadu," řekl Richard Cregan, ředitel okruhu.

Doporučujeme

Články odjinud