Abú Zabí bude jako finále ve Wimbledonu, hájí dvojité body Hill

Abú Zabí bude jako finále ve Wimbledonu, hájí dvojité body Hill

Damon Hill nevidí nic špatného v udělování dvojnásobného počtu v poslední Grand Prix sezóny. Analogii spatřuje v ostatních sportech.

Většina veřejnosti se k tomuto novému pravidlu postavila odmítavě, ale mistr světa z roku 1996 nechápe proč.

"Když půjdete na Wimbledon a jste ve vyřazovací soutěži, takže čím blíž jste finále, tím je to důležitější, a finále má mnohem větší bodovou hodnotu než první kolo," vysvětloval pro Sky Sports.

"Osobně nechápu, o čem celá ta historka (nesouhlas) je. Cílem je vyhrát šampionát, a pokud to bude ke konci intenzivnější a na konci šampionátu bude více ve hře, tak by to mělo být víc vzrušující."

Na vzrušení podle Hilla letos přidají také dopady nových pravidel. Týmy se budou prát s technikou, což přinese různorodé výsledky.

"Ostatní týmy budou mít větší šanci bodovat a já si myslím, že pro jakéhokoliv jezdce a techniku bude těžší být konzistentní celou sezónu, díky tomu to bude nepředvídatelnější."

Bernie Ecclestone by chtěl dvojité body rozšířit hned na tři poslední závody, ale velmi pravděpodobně nezíská souhlas všech týmů, takže k další změně pravidel by mohlo dojít až v roce 2015.

Doporučujeme

Články odjinud