Abú Dhabí? Pro Mercedes uzavřená kapitola | Foto: Getty Images / Dan Istitene

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Abú Dhabí? Pro Mercedes uzavřená kapitola

Šéf Mercedesu Toto Wolff má za to, že pokračující diskuze by jen poškozovaly formuli 1. Se závěrem loňské sezony se již tým srovnal.

O titulu mistra světa 2021 rozhodl kontroverzní závěr posledního závodu sezony, který se konal v Abú Dhabí. Při jízdě za safety carem bylo umožněno vozům o kolo zpět, které jely mezi Hamiltonem a Verstappenem, pole předjet a dostat se do stejného kola jako vedoucí jezdci.

Max Verstappen tak měl před sebou pouze Lewise Hamiltona a mohl těžit z čerstvých pneumatik. V posledním kole Hamiltona předjel a získal titul. Mercedes se proti počínání vedení závodu odvolal. FIA provedla rozsáhlou analýzu celé situace. Kontroverze vedla k odvolání závodního ředitele Michaela Masiho.

Toto Wolff z Mercedesu se již k incidentu nechce vracet a záležitost považuje za uzavřenou.

„Musíme jít dál. O Abú Dhabí se mluvilo tak moc, že to začalo poškozovat všechny strany zainteresované ve formuli 1. Tuhle kapitolu jsme zavřeli. Je rok 2022. Všichni začínáme od nuly, máme před sebou nové možnosti a nové výzvy.

Rivalita s Red Bullem je očekávatelná. Loni to chvílemi bylo opravdu brutální, hraje se o hodně. Účastníme se mistrovství světa formule 1. Bojuje se na trati i mimo ni, to je naprosto v pořádku,“ prohlásil Wolff.

Doporučujeme

Články odjinud