Abiteboul se raduje z progresu „jeho“ Sirotkina s Kubicou

Abiteboul se raduje z progresu „jeho“ Sirotkina s Kubicou

Šéfa týmu Renault těší, že se jezdcům, kteří byli v minulosti spjatí se stájí z Enstone, podařilo posunout v kariéře.

Sergej Sirotkin v letech 2016 a 2017 v barvách Renaultu nastoupil celkově do šesti volných tréninků. Před nedávnem pak byl oznámen jakožto závodní jezdec Williamsu, kde nahrazuje odcházejícího Felipeho Massu.

Když se Robert Kubica rozhodl zkusit restartovat svou kariéru pilota formule 1, příležitost k testům dostal také u Renaultu. Právě mezi oběma zmiňovanými slovanskými jezdci se rozhodovali o druhé sedačce Williamsu. V britském týmu nakonec zakotvili oba, Kubica podepsal jako rezervní jezdec.

„Měli jsme s oběma v roce 2017 jistý kontakt. Dělá mi radost, když se na ně teď podívám. Jsem rád, že jsme mohli přispět k tomu, aby byli vidět a aby si procvičili své schopnosti.

U Sergeje vidíme důkaz, že Renault může pozitivně ovlivnit kariéru pilota a pomoci mu proniknout do formule 1. Velmi na nás zapůsobily jeho schopnosti porozumět vozu a jeho vývoji. Rozhodně to má v hlavě a podle mého názoru mu nechybí ani talent,“ řekl šéf Renaultu Cyril Abiteboul, který zároveň doufá, že se Williamsu podaří najít uplatnění pro Kubicovy cenné zkušenosti.

Jak Sirotkin, tak i Kubica byli jistou dobu v hledáčku Renaultu pro rok 2018. Vzhledem ke spleti smluv kolem dodávek motorů si u Renaultu nakonec plácli s Carlosem Sainzem. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud