Abiteboul končí u Renaultu | Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Abiteboul končí u Renaultu

Cyril Abiteboul končí u Renaultu. V posledních dnech se spekulovalo o jeho přesunu v rámci struktury společnosti. Abiteboul se ale nakonec z francouzskou automobilkou rozloučí úplně.

Davide Brivio končí i týmu Suzuki v MotoGP a má podle spekulací zamířit do Alpine. Předpokládalo se, že u týmu a společnosti dojde k určitým změnám a Cyril Abiteboul bude mít novou roli. Ve skutečnosti už ji dokonce měl – na konci loňského roku se stal šéfem značky Alpine.

Renault ale dnes potvrdil, že Abiteboul s okamžitou platností končí úplně. 

Generálním ředitelem společnosti Alpine byl jmenován Laurent Rossi, dosavadní ředitel pro strategii a rozvoj ve společnosti Renault. 

Rossi bude mít na starost vozy Alpine, tým a další aktivity v motorsportu. Ve své funkci bude podřízen generálnímu řediteli Renaultu, kterým je Luca de Meo.

Očekává se, že šéfem týmu formule 1 bude jmenován Marcin Budkowski.

„Rád bych poděkoval Skupině Renault za to, že mi mnoho let důvěřovala, zejména při opětovném návratu a rekonstrukci týmu od roku 2016,“ řekl Abiteboul.

„Chtěl bych vřele poděkovat Cyrilovi za jeho neúnavné zapojení, které dostalo Renault z předposledního místa v roce 2016 na pódia v minulé sezóně.“

„Jeho pozoruhodná práce ve F1 od roku 2007 nám umožňuje dívat se do budoucnosti se silným týmem a novou identitou Alpine F1 Team, abychom letos dobyli pódia.“

Doporučujeme

Články odjinud