Abiteboul doufá, že budoucí jezdci Renaultu vzejdou z jeho jezdecké akademie

Abiteboul doufá, že budoucí jezdci Renaultu vzejdou z jeho jezdecké akademie

Šéf týmu Renault Cyril Abiteboul očekává, že budoucí jezdci francouzské automobilky do formuli 1 přijdou z jeho akademie pro mladé závodníky a jeden z nich se stane také mistrem světa.

Od návratu továrního týmu Renault do F1 v roce 2016 francouzská značka prostřednictvím Renault Sport Academy podporuje řadu pilotů. Třetí a rezervní jezdec týmu Jack Aitken letos závodil v šampionátu formule 2, Anthoine Hubert se pak stal šampionem seriálu GP3. Max Fewtrell získal titul v Eurocupu formule Renault před dalším juniorem Renaultu Christianem Lundgaardem.

A ačkoliv příští rok budou pro Renault závodit Nico Hülkenberg a Daniel Ricciardo, Abiteboul by rád v budoucnu do závodní sedačky F1 posadil mladého jezdce z akademie.

„Bylo potěšující vidět vynikající výsledky letošních jezdců Renault Sport Academy. Je to dobrá odměna za spoustu tvrdé práce a příprav,“ řekl Abiteboul.

„Vyvinout konkurenceschopný balíček formule 1 je jedna věc, ale zajistit, aby byli v kokpitu nejtalentovanější jezdci je také důležité a je to něco, na co Renault velmi sází. Mladí jezdci, kteří v současné době procházejí továrnou v Enstone, jsou ti, které v blízké budoucnosti očekáváme v závodní sedačce,“ dodává.

„Ještě chvíli potrvá, než uvidíme tým a mladé jezdce bojovat o mistrovské tituly, ale akademie vždy objevuje nové způsoby zlepšování a posilování. Celkově jsme byli spokojeni s tím, co jsme letos viděli.“

Renault podle Abiteboula ještě nemá jasno o budoucích členech jezdeckého programu. 23letý Aitken přitom letos ve formuli 2 obsadil v konečném hodnocení až jedenácté místo, když získal jedno vítězství ve sprintu ve Španělsku.

„V nadcházejících týdnech a měsících se budou formovat plány pro rok 2019 a dále. Rozhodne se o tom, kdo bude v příští sezóně jezdit v černých a žlutých juniorských barvách, v tuto chvíli však náš dlouhodobý cíl zůstává jasný: Renault chce udělat z pilota z akademie budoucího mistra světa formule 1,“ říká Abiteboul.

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Doporučujeme

Články odjinud